No

We use cookies to ensure you get the best online experience possible. By continuing to use this website, or closing this message, you are agreeing to our Cookie notice.

Projects

Wycombe Abbey, Wycombe

Transforming existing dining facilities to create light, stylish and a modern dining experience whilst maintaining the splendour of this beautiful 19th Century boarding school for girls.

The Brief

In today's world, Britain's historical buildings need to modernise their facilities with sympathetic consideration to original features and surroundings.  Our aim was to create a whole new, fresh experience for all the students and their school life.

The Design Concept

Modern, stylish, functional and funky were important aspects of our brief.  We set to work in designing new dining facilities within a number of areas, each with their own ambiance but all with the same overriding strengths.  Creating sociable space, installing well designed quality bespoke furniture, comfortable seating with built in technology, we not only met the needs of the school but satisfied the needs of today's students.

What We Delivered

Our project included a complete refurbishment of dining facilities and included a restaurant for students, bespoke server to front of house with full back of house catering design, supply and installation.

Complete fit out works included mechanical and electrical works to upgrade air conditioning, alarm system, introduce Wi-Fi, USB connectivity and power in all locations throughout student seating areas.  New flooring, ceilings, lighting and complete decoration created a smart, crisp finish of excellent quality.

Bespoke furniture included leather benches, banquette and poseur seating, chosen to compliment each other and to create different social spaces to both work and relax in.

A stunning wall of artistic live moss was installed to complete the dining room and add a contemporary, artistic feature within the space.  This unusual, creative and attractive concept brought the whole design together.

This was an interesting project, of high quality specification and design.

Stonehouse had the pleasure of working in a wonderful building and thank our client for giving us the opportunity.